Idag...

Så händer det inte särskilt mycket. Jag har bestämt mig för att vänta med att köpa nya tågkort, eftersom det kosta 60 franc för att ersätta båda (dvs 420 spänn). Mannen i informationsisken sa att de här korten oftast dyker upp eftersom de är personliga, med kort. Jag hoppas det, men annars får man väll bita ihop och punga ut stålarna... Måste ju ha tågkort för bövelen!


Här någonstans tappade jag bort min plånbok...

Rock around the clock

 

Jag tror jag hittade min framtida man igår… En så fruktansvärt snygg man som virvlade runt mig på dansgolvet till ljuva sextiotals musik. Plus att jag var så fruktansvärt snygg igår jag med (egotripp?) med min fina blå, prickiga second hand klänning med en as snygg frisyr, röd-röda läppar och röd pumps. Åhhhhh varför skulle igår ta slut? Min väninnas mamma skulle skjutsa hem oss, och Sabrina var trött igår, så vi stannade bara till två L

Det blev inga nummer bytta igår, men oromantiskt nog så finns ju alltid facebook…

Présent, Imperátif, Passé composeé…


Nu har jag varit på två lektioner av men franska kurs – och jag känner mig som fisken i vattnet! Jag måste faktiskt erkänna att jag har mot all förmodan saknat att plugga. Visserligen så är det här inte alls samma sak som att plugga heltid på universitetet, eller gå i gymnasiet, men det känns skönt med lite hjärngympa! Denna lektion (gårdagens) handlade om de fruktade verben. Jag hade nästan glömt hur förbannat, irriterande, oförståeliga och komplicerade dessa förbannade franska verb-böjningar är. Det är banka-in-allt-utantill-tajm som gäller nu! Woho, det finns inget bättre! Ehm…

 

Förra veckan så stagnerade mitt joggande en aning, och denna vecka har jag inte heller varit på toppform, vilket stör mig enormt. Förra veckan så hade jag fult ansvar för Lilltejen eftersom modern var bort på konferens, så jag kunde inte jogga på eftermiddagen och jag var för trött och lat för att ta tag i det i nyvaken- modet som jag är i när jag lämnar tjejen vid bussen (som jag har börjat göra varje morgon nu). Dessutom blev det inte bättre av att den där jäkla Twix-påsen hela tiden satt i köket och pekade på mig och sa ”Du vill ha mig, kom och ta mig, MOHAHAHA”  Jag kan inte hantera twix.

Denna vecka var Twix-påsen inte här (dvs. i min mage) men det har endast blivit ett och ett halvt träningspass denna vecka, vilket är ett major steppdown jämfört med andra veckor. Å andra sidan så brukade jag innan jag kom hit och fick igång min lilla hälsokur träna ca, 1 gång i månaden (om en det) så jag ska inte vara allt för hård mot mig själv!

 

Apropå det här med bussen, så finns det här i området en skolbuss, men eftersom vi ändå bor relativt nära skolan så har modern inte använt den innan. Istället har de haft samarbete med granfamiljen, så de lämnar och hämtar varandras barn. Men grannarna är inget att lita på och det har hänt en massa gånger att jag måste springa till skolan för att hon har ringt mig i sista minut och sagt att hon int ekan hämta barnen, inte så kul. Nu har det varit sommarlov ett tag och grann-modern har under denna tid bestämt sig för att börja jobba mer, vilket betyder ännu mer oförutsägbara telefonsamtal osv. Så Modern här i familjen bestämde sig för att det var slut med det och nu tar Lilltjejen bussen till skolan, vilket betyder att jag går upp 07.20 varje dag nu!

 

Nu blir det mycket på en gång här, men jag måste även berätta om det underbara joggingspåret som finns här! Jag tror inte att jag har skrivit om det förut… Annars kan ni skippa att läsa detta..

I alla fall så är det ett företag som har anordnat en joggingrunda här i närheten där jag bor som innehåller träningsstationer varje 500-600 meter! Så då joggar man i en fin skog och så är det 19 stationer bredvid joggingspåret så att man tränar hela kroppen under denna lilla tur. Det står på informations skyltarna (som jag har lyckats dechiffera, de är på tyska) att rundan är 2.2 kilometer men att den ska ta 80 minuter. Det låter lite underligt tycker jag, men om de säger så, så är det väll så. Bara för att så måste jag tillägga att jag springer till och från banan också, så jag tror (mitt distans sinne är inte vad det borde vara) att jag joggar ca en halv mil. Men det ska blir bättre! Igår kutade jag runt lite hej villt (utanför banans gränser!) för att få lite omväxling på vardagen så att säga så då vet jag inte riktigt hur långt jag springer, men det känns lite strunt samma – Jag joggar i en timme och är svettig och trött efteråt, det borde räcka som tecken på att jag gjort bra ifrån mig!

 

(Ovanstående skrevs igår)

 

Jag hade en så otroligt trevlig kväll igår med ett gäng på 7 brudar, som alla var au pairer, och alla härligt partysugna! Jag åkte till Lausanne och mötte upp Sarah, som är min nya svenska väninna, och hennes kompisar som också var au pairer. Vi var från Sverige, Finland (hon pratade svenska), Irland, England, Tjeckien och Mexico, en härligt blandning!

Först var vi på en utomhuskonsert/festival liknande sak men dunka-dunka musik och lite regn, sedan förflyttade vi oss till Darling där det dansades ett bra tag!

 

SEN gick det utför… Vid fyra sa jag hej då till de två kvarvarande tjejerna och gick till tågstationen för att ta första tåget hem. Vad upptäcker jag när jag ska köpa mig en biljett? Min plånbok är borta! Jävla, jävla, helvetes alla eldars jävla skit också! Så fruktansvärt jäkla irriterande. Jag gick tillbaka till klubben, men alla hade redan gått hem (av mina kompisar alltså, det var fortfarande fullt med folk) och när jag frågade i baren så var den inte där. Jag fick mig ett litet sammanbrott och satt helt deprimerad vid baren, tills världens snällaste bartender (förutom Stina såklart, hehe) kom fram och muntrade upp mig och lugnade ner mig och sa att han skulle hjälpa mig leta efter stängning och sedan gav han mig en cosmopolitan, helt gratis! Och en jägemiester, fast det tycker jag inte om… Vi hittade den inte, men vet ni vad han gör? Han ger mig 50 franc så att jag ska kunna komma hem i alla fall!

Så idag har det spärrats och ringts hej villt för att undersöka hur allt ska lösas med mina två tågkort, mitt körkort, mitt ID, mitt svenska bankkort och mitt schweiziska bankkort.

 

Understa raden f.v.: Jag, Fionnghuala (irlänsk), Julia (Finsk)
Översta raden f.v.: Tess (engelsk), Denise (mexicansk), Sarah (svensk), Monica (tjeck)


Ikväll ska jag på Elvisfest.