Sol vind och vatten?Har joggat, duschat, ätit en god frukost i solen och ska snart laga en god lunch till mig och det lilla barnet. Jag mår rätt bra

En mycket nykter midsommar men ändock en lyckad helg


Detta var första gången som jag inte firade midsommar i hela mitt långa liv. 19 av 20 midsommar har firats på traditionellt sätt, men i år tog jag ett steg utanför traditionernas väg. Istället tog jag och Barnet en heldag på stranden och en god grillning på kvällen. Modern har varit borta på konferens i slutet av förra veckan och kom hem lördag eftermiddag, så det vart inte en droppe alkohol på midsommaraftonen. Istället satt jag (efter grillningen och efter att jag hade skickat Tjejen i säng) helt frivilligt och tittade på när Schweiz åkte ur fotbolls VM. Tråkigt, med tanke på att fotbollsmatcher är ett utmärkt sätt att skapa nya kontakter på, haha. Jag ringde sedan och väckte mina föräldrar och önskade dem glad midsommar.

 

Lördagen spenderades hos Morföräldrarna, som har en pool som ser ut som en liten söt insjö (helt otroligt, jag vill ha!). Vid åtta tiden släpptes jag av i Neuchâtel och satte mig i värmen (ca 28 grader fortfarande) på en uteservering och läste min underbara bok (är inne på Stolthet och Fördom för ögonblicket – Lisa: du måste läsa denna bok) och drack ett gas vin. Efter det glaset och sedan en öl så vart det för mörkt för att läsa. Jag, som inte kände för att gå hem, tar mod till mig och lutar mig fram till bordet bredvid där två killar och tre tjejer sitter och har det trevligt och frågar om jag får sätta mig vid dem eftersom jag är ”ny i stan” och inte känner någon än. (Jag måste verkligen tillägga hur nervös jag var innan jag faktiskt genomförde denna våghalsiga gärning). Det börjar pussas på kinderna och introduceras, och jag förklarar att jag är en novis med det här att kindpussas eftersom vi i Sverige inte håller på så mycket med det. Då utbrister en av killarna Suède?! Och börjar prata på svenska med mig…

Hur otroligt är inte det att jag råkar sätta mig brevid ett syskonpar (en av tjejerna började prata på mitt älskade hemspråk hon med) vars fader är från Sverige? Inte så troligt, men sant ändå. De har inte bott i Sverige så de pratade lite knackig svenska, men jag var nöjd ändå. Resten av gruppen pratade varken svenska eller engelska så jag pladdrade (verkligen, jag hade konversationer med hela gruppen, och anmärk valet av plural) franska hela kvällen och en av tjejerna tog mitt telefon nummer och lovade att visa mig runt staden när jag behövde springa iväg vid tio i tolv för att ta sista tåget hem. Dock erbjöd en av killarna att jag kunde få sova hos honom så att jag inte behövde åka hem så tidigt, men jag att det kanske inte skulle vara en bra idé så jag åkte hem och var allmänt nöjd med kvällen.

 

Sedan måste jag bara berätta om grannarna. Tio minuter innan Barnens skola slutar ringer grannfrun och säger att hennes man inte kommer hinna hämta dem, och frågar om jag kan göra det. Jag står då med två stekpannor och en kastrull på spisen och hackar lök på samma gång och förklarar att jag lagar mat och att jag i vilket fall som helst inte kommer hinna dit. Men nej det finns tydligen inte en chans att fadern kommer hinna i tid och att jag kan gå lugnt för de kan gå själva. Jag orkar dock inte argumentera med henne så jag stänger av alla plattor och häller av pastavattnet och springer till skolan och möter dem halvvägs. Problemet med att komma för sent och hämta barnen är inte att de inte hanterar att gå själva, utan det finns typ fyra olika vägar som man kan ta så men vet ju inte vart man ska gå…

När vi kommer tillbaka till huset så är ingen av grannbarnens föräldrar hemma så både lillpojken och hans storebror sitter hungriga och dana och väntar på dem hos oss. Den äldre har glömt sin nyckel och måste gå tillbaka till skolan om tjugo minuter, och ingen av föräldrarna är där för att ge honom lunch. Jahapp, jag får snällt dela upp pasta för två till fyra personer istället. En timma sen kommer pappan hem och säger inte ett ord till mig som tack eller för att be om ursäkt för det hela förrän vid två då han säger helt utan känsla bakom tack för att jag hämtade barnen, jag fastnade i trafiken (inget nämndes om maten) och lägger sedan till (hör och häpnas) kan min son komma och leka hos er senare? Detta är väll inte en så himla jobbig uppgift i sig, men efter en sådan eftermiddag skulle jag rekommendera att hålla en låg profil. Jag svarade att han kunde få stanna en liten stund, men han hämtade inte ungen förrän vid sex… Det skulle inte störa mig så mycket om det inte var för att han är en riktig obehaglig kvinnohatande mansgris. Och sådana personer har jag absolut inget tillövers med.

 

 

 

 

 

 

 

Ps. Detta skrevs igår kväll. Sen kom datahatarn hem och jag han inte lägga ut skiten hahaha. Ds.

 

Ps 2. Ida: Nej jag kommer inte kunna komma hem på din födelsedag, men jag har köpt en födelsedagspresent till dig, så vi firar det när du är här min käraste äldsta vän ds.

 

 Ps 3. Ida kommer om 10 dagar!!!!! Min käraste familj kommer om 16 dagar!!!! ds.

 

Det var visst en dum fråga

För alla utom mig verkade mitt "dilemma" inte vara ett dilemma över huvudtaget.

Så på min 20årsdag åker jag på gratis sol och bad semester till Spanien, allternativt Italien.

Klockan är tio i tio och jag försöker få ungen att sova, men det går inte. Det känns kanske bara en liten aning patetiskt att jag vill gå och lägga mig men inte hon. Jag är en pensionär i sinnet.

Dorm Bien