Två månader

Jag har varit här i nästan två månader nu, och helt ärligt så känns det som om det bara handlade om två dagar. Jag kan knappt förstå att kursen varade i hela fyra veckor för tiden bara flög iväg!

Som tidigare nämnt så har jag ju inte haft någon dator här i fish & chipens land, vilket har gjort att uppdateringen av vad som händer inte var varit prio ett. Men nu så har min fader och broder varit på besök och då fick det i uppdrag, inklusive ett par andra saker, att ta med sig datorn vilket innebär att jag kan återuppta bloggtjofräset.

 

Jag vet inte om jag orkar berätta om allt som har hänt under kursen, förutom att jag hade skit roligt, eftersom det var så sjukt mycket varje dag som hände och det skulle kanske ta upp fyra sidor om jag skulle försöka mig på’t.

 

Istället så vänder vi blad och börjar från och med nu. Det som min värld kretsar runt är jobbet och karln. Det gick förvånansvärt lätt att hitta ett jobb efter kursen, mycket lättare än vad jag hade trott! Jag vandrade helt enkelt in i ett par barer i ett område där jag ville arbeta och presenterade mig och lämnade in mitt cv (och fyrade av ett av mina makalöst avväpnande leenden) och två timmar senare fick jag ett samtal från ett av ställena och jag blev ombedd att komma på intervju två dagar senare! Det var lite roligt med den här intervjun och följande ”trail” för på intervjun med Todd, som är manager, och han ber mig komma in om någon dag för min trial. Men Todd och Rich (som var headbertender, men som har slutat nu – väldigt trevlig nisse dock) verkade ha missförståt varandra för det ända som vi gjorde på den här ”test-arbetspasset” (vet inte riktigt hur man ska översätta trial; försök, prövning?) var att han visade mig runt och sen fick jag gå. Men när jag kom in för mitt första riktiga arbetspass så säger Todd ”Oh so you did good on your trial, sense you are back again”. Så jag lyckades få jobb som bartender utan att någon ansvarig såg om jag ens kunde hålla en flaska med en hand eller inte. Inte mig emot, jag hade säkert tappat flaskan ändå, pga nerver. Eller börjat blöda näsblod och svimmat, om jag känner mig själv rätt.

 

Så nu jobbar jag alltså på den här baren, som är så himla nice, vid Hoxton square (i Shoreditch, London, zone 1, east) som heter bluu. Jag har sjukt kul, nu i alla fall, men i början var det lite jobbigt och jag kände mig lite malplacerad eftersom man verkar lite efterbliven när man står bakom en ny bar som man inte känner till och sedan att hantera de där jäkla kassorna som bara är irriterande. Alltså kassorna är ju bra eftersom man inte behöver veta alla priser i huvudet, de är alla där automatiskt, men att hitta alla olika drinkar, spritsorter, alkoholfritt, fatöl, flasköl och alla olika viner är inte det roligaste när det står en tio pers och glor på en och väntar på att få betjäning.

Men nu har jag ändå jobbat där i nästan en månad, så nu har det stadiet dragit förbi, så nu är det bara roligt alltihop! Tydligen så gör jag också väldigt bra ifrån mig, en liten fågel viskade i mitt öra att managern (Tom, den andra managern – det finns två) tycker att jag är den bästa av de 3 nya bartenders som anställdes nyligen. Dock vet jag inte om det är en så himla stor bedrift med tanke på att en av dem troligen är den mest pantade bruden jag har träffat i mitt liv. Hon är en sådan där blåst sak som inte ens fattar när man skämtar om henne i hennes  närvaro. Hon gick på att lökringarna som vi gör på baren är gjorda av potatis – korkad är hon! Så som sagt så vet jag inte om det är något att skryta med…

 

Sedan kan jag även meddela att efter mycket om och men så har min boendesituation nu löst sig, och sen 15e mars så har jag ett rum i ett stort hus med en nice bakgård och stort fint kök som jag endast behöver betala 170 £ i månaden för (ca. 1870 kr). Detta inkluderar Internet, council taxes och en liten Stina (som nämligen bor där med sin karl).

Det är inte särskilt centralt, huset, men med tanke på hur sjukt lite jag behöver betala så kan jag leva med det, och dessutom så är det relativt nära till jobbet, ca 30 minuter!

 

Nu kom min kära Lars in i rummet och vi ska kolla på film så detta får bli allt för idag, men stay tuned, det kommer att bli mer regelbundna uppdateringar från min sida numera!

 
Detta är bartenderkurs deltagarna på avslutnings kvällen!

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du gått upp i vikt ? tjocka äckliga jävla fitta !!!!!!!!!!

2011-03-07 @ 10:54:40
Postat av: Sarah

Shoreditch? Seriöst? Jag bodde typ en busshållplats ifrån det området men vi var ute i centrum och festade. Dock har jag varit där andra gånger och festat. Fan, okej. Om det kommer fram en snygg amerikanare som frågar om du är Emma, så är det min Kyle. För tänker banne mig säga åt honom att hålla utkik efter dig!

2011-03-07 @ 20:27:17
URL: http://lausarah.blogspot.com
Postat av: Demet

Grattis till allt:) Kul att det går bra för dig. Du verkar ha tur med att få jobb o boende det är bra. Hur länge blir du kvar har du bestämt det? Lovar att komma förbi o ta en drink om ja skulle ha vägarna förbi. Kram

2011-03-07 @ 20:28:53
Postat av: Anonym

Hoppas verkligen att du dör ung äckliga jävla fitta!!!!!!!!!!

2011-03-07 @ 23:12:17
Postat av: Ina

Fast vem är psykot som vill att du dör och kallar dig tjock????. Åå jag vill också vara i London och mingla, och kan du lägga upp en bild på din kille haha.

2011-03-08 @ 10:11:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: