Efter första dagen

Nu har introduktionsveckan avslutats och första skoldagen avklarad så då kändes det dags för ett litet inlägg. Introduktionsveckan var bara MYCKET! Från förra måndagen till i fredags så har jag varit hemma endast för att sova. Introduktionsveckan (TOP-week som den kallades) innehöll en mängd olika saker som det tar alldeles för lång tid att beskriva, så det tänker jag inte göra, jag lägger istället upp ett par bilder. Alla som var i min grupp under denna vecka var i vilket fall som helst jättetrevliga, vilket är skönt att redan ha en liten vänskapskrets avklarad innan man börjar första dagen. 

 

Första skoldagen innehöll en lektion på 3 timmar vid namn Rhetoric, Culture and Democarcy, och handlade själfallet om retorik, kultur och demokrati.

 

Vet inte om jag har så mycket mer att säga förutom att jag har hittat en perfekt jogging skog, skaffat bankkort (det var igår) och satt upp en fin hylla i mitt rum.

 

Idag funderar jag på att åka till IKEA för att köpa mig en stol, så att jag kan studera vad mitt skrivbord. Om jag gör det kommer det säkerligen införskaffas en del svenskodlad närning. Och lakan ska jag köpa också!

 

Lite bilder:

Bild från det så kallade "beer cantus" vilket i princip är allsång på skansen men med öl. Det roliga var att när vi kom in så var det en massa snack om regler och att man skulle bli utkastad om man stod på borden, kastade öl, drack under sångerna eller gick runt inne i tältet. När en speciell låt började sjungas så slängdes dock alla dessa regler i väggen och resultatet ser ni nedan:

Här är en bild på Lars hemma hos honom:

En bild på Megan som bor i samma hus som Lars, och som av en händelse så går hon även i min klass. Vi sitter här på den så kallade party bussen som mitt på blanka dagen serverade fatöl på bussen och spelade öronbedövande musik. Ovanligt men trivsamt.

Spoorlaan i centrala Tilburg:

En av dagarna var det lekar i hoppborgar och dylikt som gälde:

Bara läskigt.

Jag och klasskamrater i en omgång "steff stuntpilot":

 

Hela våran grupp (redd 43) 

 

Återkommer snarast!

18 Augusti

Sitter på min balkong i solen och har precis avnjutigt en härlig frukost efter en liten joggingtur i området. Det ska tydligen bli 35 grader här idag så jag passar på att sitta i solen nu på morgonen innan det blir helt outhärdligt!

Igår var första natten som jag sov ensam, och jag kan glädja er alla med att säga att det gick bra. Gjorde även min första tvätt här i huset och även det gick alldeles ypperligt. Anledningen till att jag inte spenderade min kväll igår med Lars eller ute på vift inne i stan var att Lars varje helg åker hem och jobbar. Visserligen är det en mysig liten stad som han bor i men jag känner att lite självständighet kan man ju unna sig så jag stannade här i Tilburg.
Kände dessutom inte för att dra ut på galej med tanke på att nästa vecka kommer vara en enda långt mingelparty. Som jag dessutom måste betala 700 spän för. Känns kanske lite överdrivet att betala så mycket bara för att få kompisar men som nyinvandrad student så är man så illa tvungen…
I vilket fall som helst så känner jag redan en tjej, så det är ju skönt, även om flickan i fråga inte riktigt är min typ. Ska förövrigt ut med henne lite på stan ikväll! Idag på dagen tror jag att jag bara ska ta det lugnt, handla lite mat och gå och klippa mig.

Det var allt för denna gång, ha det bra!

Ps. bilder på rummet får vänta tills jag har fått mina nya gardiner, men här är en bild på hallen:

En lugn eftermiddag

Idag har jag fixat en Hollandskt bankkonto, kopt kludd till mina nya fina affischer och letat fram hammare och spik hemma hos Lars for att imorgon satta upp min nya spegel och kladhangare i mitt rum.
 
Nu sitter vi i Lars bakgard och solar, laser vara respektive bocker och dricker ol/vin med trevlig musik. 
Ikvall anlander tjejen som kommer bo i ett av rummen har hos Lars sa det ska bli kul att traffa henne, hon kommer ju ga i samma klass som jag :) 
 
Tillbaka till solskenet!
 
 
En bild over campuset i vintertid, det enda spannande jag kunde hitta pa Lars dator...
Puss!