Tilburg, Nederländerna

Nu har jag anlänt till Tilburg och packat upp allt skrot som jag tog med, köpt min första madras och min första kruka inklusive en gigantisk planta. Mitt rum är inte särskilt stort, men å andra sidan så hade jag inte så fruktansvärt stort rum hemma heller, så det blir inte svårt att vänja sig. Det ända som är irriterande är dessa heltäckningsmattor, som jag verkligen aldrig har förstått mig så. Det blir ju så jäkla skitigt med dessa mattor som inte blir ordentligt tvättade sen de installerades! Är det bara det nordiska länderna som har förstått att det inte är hygiensikt att ha heltäckningsmattor i hela lägenheten?

Men som sagt, förutom det (och att vardagsrummet i lägenheten är omöblerat för tillfället) så känns det väldigt bra. Jag har träffat en av mina tre grannar här i denna fyra och hon var mycket trevlig. Vi ägnade gårdagen (hon, jag och Lars) till att städa varenda liten yta av köket eftersom det tidigare har bott 3 killar här. Jag tror inte att jag hittade en liten fläck som INTE var täckt av fett, damm och annat oidentifieringsbart kladd. Men nu är det i alla fall fräscht om än lite väl skruttigt, men man kan ju inte få allt på en gång.

Jag blev, som flera säkert redan vet, skjutsad ner hit till Nederländerna av min mamma och pappa i vår bil som var packad till bristningsgränsen med mina saker. Vi tog vägen över Öresundsbron och stannade första natten i en liten stad på Själland vid namn Korsør och fortsatte nästa dag genom Danmarks fastland (kan man kalla en halv ö för fastland?) ner till Tyskland och övernattade i Lübeck, som var jättegulligt och pittoreskt, men rätt turistigt. Jag åt en mycket äcklig pasta eftersom jag missuppfattade instruktionerna på menyn och trodde att de i all hast med ”Oliven” menade olivolja, och blev därför lite besviken när en tallrik med ett berg oliver kommer in. Till historien hör att jag inte är särkilt förtjust i oliver.

I alla fall, dan efter drog vi iväg tidigt och kom fram till Tilburg! Här har vi, tillsammans med Lars, spenderat 3 trevliga dagar varav två spenderades i bilen. Den ena var när jag och pappa skulle försöka ta oss till IKEA som bara skulle vara en halvtimme från Tilburg, men den förbannade skyltningen var lite bristfällig så det tog ca 2 och en halv timmar att hitta dit…
Det samma hände när allihop skulle åka till en mysig liten stad som heter Brügge i Belgien. Då åkte vi också fel och det tog en himla lång tid att komma fram.

Nu har i alla fall mamma och pappa åkt, jag är nästan klar med rummet och det är inte långt kvar tills terminen påbörjas! Kommer träffa en framtida klasskamrat som kommer bo en termin i samma hus som Lars (en av hans rumskompisar ska plugga en termin utomlands så då bor hon där!). Så himla skönt att redan ha träffat någon innan man börjar!

Här kommer lite bilder från resan, så uppdaterar jag senare med bilder från rum och område!

Öresundsbron

 

Öresundsbron

Korsör

Korsör

Korsör

Tilburg

Tilburg

Amsterdam

Amsterdam

Brügge

Brügge

Brügge

Brügge

Hemma hos Lars i Tilburg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: