Stolt ägare till ett gymkort

Efter ett peppande samtal med mor min så bestämde jag mig för att det bästa sättet för att inte deppa ihop av dessa negativa stimulanser var att börja träna igen. Så det första jag gjorde imorse var att köpa ett gymkort, det så kallade sports card och gymmet är tio minuter ifrån mig och öppet nästan jämnt och erbjuder inte mindre än 45 olika sporter som man får tillgång till med detta kort! Nu kanske man tror att detta skulle kosta en massa tusenlappar, men ICKE! Endast 930 svenska kronor drogs från kontot och jag medverkade i en virtuell cykel session vid lunchtid idag!

Go Emma! 

Bild från januari 2011 :) (inte för att detta har något alls att göra med ett gymkort...)

 

Droger

Jag har seriöst aldrig tidigare stöt på så här mycket prat om droger och allt underbart som har med det att göra tidigare. Det verkar som om varenda idiot i det här landet MÅSTE prata om alla droger de har tagit i sitt liv hela jävla tiden. Det stör mig något så ofantligt att alla dessa människor hittar varandra genom att ta diverse droger tillsammans, och sen prata om det med allt och alla. Är det jag som är gammaldags? Det roliga är att det aldrig är holländare som håller på på det här viset utan alla dessa coola (i alla fall vad de själva tycker) internationella idioter som inte har gjort annat än att vara höga hela sina liv verkar det som. Man skulle kanske ha varit beredd på att det skulle ha varit mycket sånt runt omkring när man flyttar till gräsets land, men inte en enda gång tidigare har jag stöt på den här attityden när jag har varit här, bara för att jag bara har umgåtts med holländare tidigare. Hälften av dem har förmodligen bara flyttat hit för att kunna röka gräs när de vill. Puckon.

Lördag

Veckorna går galet fort nu och de tre midterms som vi har i oktober börjar komma obehagligt nära… Visserligen så har jag studerat flitigt, men det här kommer bli första tentan någonsin, så jag är inte riktigt säker på om jag har studerat tillräkligt! I värsta fall så får jag göra om dem i januari, men det betyder att jag får mindre tid i Sverige över jul och nyår.

 

Om jag inte har några omtentor så blir det nästan två månader i Sverige i december/januari! Jag har lite hemlängtan, men mest under helgerna eftersom Lars är borta varje helg. Han jobbar lördagar i sin hemstad, så han åker fredag och kommer hem söndag, så det blir lite långtråkigt såhär innan man har en ordentlig umgängeskrets. I vilket fall som helst så måste jag nog försöka vidga den kretsen på andra håll än i klassen för det verkar inte riktigt som om det är någon som är min typ där. Vi var ute i torsdags en hel bunt från klassen och jag kände mig mest gammal och övermogen för den gruppen… Hittade visserligen ett par finskar från klassen som jag attackerade och tvingade dem att prata svenska med mig trots att den var väldigt bristfällig. Jag känner mig som jag gjorde när jag var i Schweiz, där helgerna mest blev långa och tråkiga men veckorna inte var så jäkla roliga heller. Men det gick ju alldeles utmärkt i slutändan i Schweiz (och där var det mycket svårare att hitta folk) så jag ska inte vara för negativ, det löser sig nog snarast.

 

Dem där unga damen som jag nämnde tidigare som jag inte riktigt kommer överens med fick sig en liten omgång förövrigt häromdagen. Jag vart så irriterad över hennes arroganta sätt så jag vart lika otrevlig tillbaka och då sa hon inte så mycket mer. Det var ju skönt i alla fall att slippa höra hennes tjat, men oturligt nog så skulle detta ”pratas” om någon dag senare. Som tur var så var jag fortfarande lite irriterad så jag van den argumentationen och hon fick snällt be om ursäkt! Det var väldigt skönt att få sätt någon som förtjänar det på plats. Hoppas bara att hon faktiskt lyssnade, vi får se…

 

Idag i alla fall ska jag skriva en uppsats om demokrati i Sverige, läsa ett par kapitel i den otroligt upplyftande boken ”Cognitive Neuroscience” och läsa ett par kapitel i otaliga böcker…

 

Var förövrigt i den urgulliga staden Utrecht häromdagen med Lars. Det är som ett mindre Amsterdam utan turister, och hur trevligt låter inte det?? Dessutom så hade de Monki där, så det gjorde ju dagen ännu bättre (men plånboken en aning lättare).

 

Utrecht: