God kväll Sverige

Det har varit lite svårt att hitta tid att få till ett litet inlägg, men nu har rutiner börjat infinna sig så det blir nog lite fler i framtiden.

 

Sen sist så har jag pluggat en massa, fart till Amsterdam en dag, umgåtts med min karl (äntligen kan man göra det!) och ordnat till lägenheten med mina rumskamrater.

 

Det är inte så att jag känner många i klassen ännu, de flesta som jag umgås med är de som var i min grupp under introduktionsveckan, vilket å andra sidan är typ 10 pers… som alla är mycket trivsamma! Det ända som är lite konstigt är att de flesta i våran grupp just har gått ut gymnasiet, och här i Nederländerna går de små liven ut ett år tidigare än oss i Svearike. Vilket nu har resulterat i att jag (22 år) går i samma klass med folk som är 18! Inget emot yngre människor men detta får mig att känna mig gammal, och lite korkad när de verkar förstå vad ekonomi läraren pratar om när jag inte gör det. Nog om det, för jag hade verkligen tur som hamnade med en sån trevlig skara människor, 18 år eller inte.

 

Igår spenderade vi här i lägenheten (alla utom en, som mest håller sig för sig själv inne på sitt rum) en hel eftermiddag med att ordna till lägenheten så att det går att vistas utan att få städpanik. Badrum städades, köket rengjordes och vardagsrummet målades om. Ommålningen var nog det som var mest behövligt eftersom tidigare invånare här i huset hade kladdat ner hela baletten med spritpennor. Inte nog med det, så hittade vi av en slump en soffa som någon skulle slänga vid miljöstationen, så den konkade vi hem, damsög och täckte över med ett trevligt lila skynke, så nu är det nästan mysigt att vara i vardagsrummet. Sen fick jag när jag flyttade hit en TV av Lars, men den var så stor så vi bestämde att den fick flytta in till vardagsrummet den med. Mycket trevligt resultat!

 

Vidare så publicerar jag ett par bilder för allas trevnad:

 

 Tidigare idag efter sista lektionen. Tjejen i mitten heter Cosima och kommer från Tyskland och bor med mig!

 

 Mitt rum 

 Mitt rum, men jag har nya gardiner och TV + bänken står inne i vardagsrummet nu, så det är ltie tomt här i rummet, men imorgon ska jag och köpa en fåtölj! 

 Tulpan marknad i Amsterdam 

 En liten kanal i Amstredam 


 

 

 Visste ni att det finns ett litet chinatown i Amsterdam? Nu vet ni! 

  

 Vid en otroligt mysig uteservering där man sitter precis vid vattnet!

Påväg hem

Tack och god natt

 


Kommentarer
Postat av: Ida

alltså ååååh SÅ mysigt rum!! älskar att jag såg bilden på oss där på tv:n :) verkar som att ni börjar få ordning på boendet mycket, va ni är flitiga! Jättefint :) Går det bra att bo med dem du bor med? SAKNAR DIG. nu har skolan dragit igång här, det är mycket, men kul! PUSS

Svar: Jag vet! Jag är helt nervös inför inför våra midterms, I 3 kurser, resten kommer i december....
Emma

2012-09-13 @ 08:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: