Inställd lektion

Idag var första lektionen inställd, Rhetoric, Culture and Democracy, så jag får vara ledig hela dagen fram till 16.45 och då är det Academic Writing in English som är på schemat.

Lektionen som var inställd, den kursen borde vara intressant men vi har en olidligt irriterande lärare så istället så är man bara irriterad så fort man hör henne prata. Jag har redan skrivit ett antal mail till henne på grund av hennes inkompetens att organisera kursen. På grund av henne så fick jag skriva om en hel uppsats bara för att hon helt plötsligt ändrade instruktionerna. Så det är onekligen skönt att slippa hennes lektion idag, även om uppgiften för denna vecka kvarstår så slipper vi höra hennes tjat i alla fall.
Så ikväll blir det första lektionen Academic writing, vilket jag tror att jag kommer att gilla för det är en kurs där vi inte får betyg utan den är mest där för att hjälpa oss skriva akademiskt (vilket kan vara bra att veta). Inte för att jag är osäker på min engelska, utan mer för jag inte har skrivit något akademiskt alls (vilket språk, det kvittar) så jag behöver lite vägbeskrivningar i ämnet.

Kanske ska berätta lite om vad det är jag pluggar för ögonblicket. Nu vet ni 2 kurser, båda på måndagar, och på tisdagar är jag ledig och jag klagar inte för vi har redan as mycket att plugga. Onsdagar har vi Thinking about Science, vilket är historiskt filosofi lektion och sätt att tänka kritiskt när det kommer till vetenskap (en jävla massa Plato, Socrates och Aristotle här) och den är helt okej, vi har jätte bra studiematerial till den kursen, inte alls tråkigt att läsa. På onsdagskvällar har jag Law and film, vilket är en kurs där uppgifterna är att se på film och sedan diskuteras detta ur en rättssaklig syn, även detta mycket trevligt med tanke på att man får se en massa bra film. Förra veckan såg vi en fransk film med Juliette Binochet angående dödsstraff som var hur bra som helst så hittills är den här klassen toppen. Torsdagar innehåller den mest irriterande kursen på hela programmet (som ca 80% av tidigare klasser får gå om) som är Mind and Brain, vilket är Neuroanatomi och naturkunskap i allmänhet är inte min grej och n är det kommer till såhär komplicerade saker så blir det självklart ännu värre. Men med en jävla massa pluggande så ska det nog gå ändå… Och sista klassen för veckan är Society: Culture and Economy vilket är ekonomi och kultur klass ihopslaget. Helt okej, men ekonomi delen är lite väl klurig.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1554239/images/2012/216879_4581811665964_1497708603_n_504dabe39606ee69920f6aba_thumb.jpg

Så, det var mitt schema, hoppas det gav er trivsam läsning.
Tot ziens

Kommentarer
Postat av: Ida

Överdrivet intressanta kurser! Blir helt sugen. Just nu läser jag JIK:en, Juridisk introduktionskurs, på sju veckor... Redan nervös för tentan haha. Men kursen är än så länge väldigt intressant! Puss

2012-09-13 @ 08:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: