Måndag

Start på en ny vecka, och detta firades med ett intensivt (eller medium kanske...) träningspass med mina rumskamrater till en tränings DVD som en av dem har köpt. Någon har kanske sett reklam på TV-shop för 'Insanity'? 

 

I Helgen var jag ute med Cosima, hon som bodde här med mig innan, men som har flyttat ihop med sin Danske pojkvän nyligen. Pojkvännen var också med, vid namn Hasse! Det var en mycket lyckad kväll, men kanske lite väl mycket pengar spenderande. Så det var fredagen, och lördagen vart det grönsaks marknad på vägen hem från Cosima (sov över där eftersom hon bor inne i stan nu) och sedan Downton Abbey för hela slanten! Söndag var också mycket trevlig, jag och Lars pallrade oss iväg till Amsterdam! Vi gick först på ett museum i ett gammalt rikemans hus som hat blivit återställt till 18-tals stil och sedan bio i en gammal teater som hade blivit ombyggd till bio. Mycket imponerande lokal, men oturligt nog så gick vi på 'Les Miserable' och det var inte like imponerande. Tråkigt, med tanke på att jag hade mycket höga förhoppningar, men det var 3 timmar enbart sjungande, även banala repliker som 'Jag heter...' som blev lite platt i sångform måste medges.

 

Men, allt som allt en lyckad helg, och vad som behövdes efter ännu en vecka som inte lever upp till förväntningar. 

 

 
Lars i Amsterdam utanför ett stängt café med en liten katt som tittade ut!
En kanal nattetid
Teaterbiografen
 
Ännu en kanal bild (vem kan få för många av dessa?)
Som sagt: kanaler
Jag och Lars på museumet!
Mer museum
Vacker matsal
Köket
Glad i blåsten
Amsterdams ojämna brokiga fasader
Igen: blåsigt
Från fredagen äventyr
Med Cosima
Cosima och Hasse
 
Nu ska jag duscha och hoppa i sängen och hoppas på att veckan blir trevlig! Det kan ju bara gå uppåt!
 

Hej igen

Är tillbaka i mitt lilla rum här i snö täckta Tilburg. Snö brukar ju göra en stad mysigare och trevligare, men det verkar inte Tilburg ha förståt. I alla fall inte i mina trakter, inne i stan kanske det ser bättre ut. Jag är lite lat så jag pallrar mig gärna inte in till stan, mest för att det inte är särskilt mycket att se på, men också för att min cykel är så galet efterbliven att jag inte vill slänga mig iväg på upptäcksfärd. Kanske ska köpa en ny?
 

Sen jag kom tillbaka har jag varit och firat Lars morfar, omorganiserat rummet och tre lektioner hittills. Som alla vet så går jag i klass med småbarn, och det märks mer i föreläsningssalarna än någonsin. Det verkar som om de inte vet hur man koncentrerar sig, bara babblar hela tiden så man hör ingenting. Bara för att de inte tycker att detta är värt deras tid så finns det kanske andra som vill lära sig någonting.

 

Nej men slut med klagomål för idag. Åkte hit med mycket positiv energi och det har bara läckt ut lite av den så här långt. Det ska nog bli roligare den här terminen. Har redan hunnit varit hemma hos två i min klass på bara två skol dagar, så min umgängeskrets vidgas sakta men säkert! Medviges att den ena var Cosima, min vän som jag bodde med, men som har flyttat ihop med sin Danska karl, så där utvidgade jag visserligen inte kretsen, men i alla fall! Hon och Dansken bor numera i en galet fin lägenhet med terrass och två våningar och betalar typ 4500 var i månaden… Lite avundsjuk kanske man blir, men det bådar ju gott tills efter sommaren så jag och Lars säkerligen kommer slå ihop våra garderober.

 

Lite bilder?

 

Jag och Lars hemma hos hans mor 

Jag och Morris på kvälls promenad efter Lars morfars 80 årsdag!
Fyrverkerier på dessertbordet på resturangen som familjen hade hyrt till morfadern

Lars lite små skeptisk i mitt rum fredags morgon

Lars andra hund, Meijs
Lille Morris igen, en gammal labrador som vi gillar.
Lite Nederländsk natur.

 

 
 

På återseende!