Påsklovet

Jag tror bestämt att jag inte håller mig i kronologisk ordning med mitt skrivande: Tänkte berätta lite om mitt påsklov (en månad senare). Jag spenderade påsken i Italien med familjen: Tio dagar Mamma, Pappa, Emil, Rom, Neapel och Palermo. Självklart så livade det upp i själen att få se familjen igen, även om det bara var en och en halv månad sen sist. Vi var fyra dagar i Rom, och körde hela turist åket. Det som vek av var att Nelly var i stan med sin mor, så en av kvällarna spenderades med dem på en trevlig restaurang, med lite drinkar för mig, Nelly och min bror efteråt, väldigt trevligt! Eftersom att det var påsk, i kombination med att det har kommit en ny påve till stan så var det lite väl mcyket turister för min smak, men vackert och imponerande var det ändå!

 

Sen åkte vi till Neapel, som vi första ögonkast bara såg smutsigt ut, men dagen efter så fick vi i alla fall se någorlunda rena gator. Det var, som Nelly mamma beskrev det, ett charmigt kaos. Kan även tillägga att den bästa mozzarella och tomat tallriken beställdes här. Det går knappt att beskriva hur deliciöst det var! Men det som var det absolut mest imponerande med Neapel var att få se Pompeji. Att en hel stad från 79 e.Kr kan ha blivit begravd på det sättet, och dessutom bevarad är bara helt makalöst. Man kan inte riktigt förstå var man är eller vad som verkligen har hänt där, väldigt imponerande! Den som kan: åk dit!

 

Så i Neapel var vi bara över en dag, för sedan var det Palermo, på Sicilien som gällde för resten av resan. Det tog 9 timmar med tåg, och vi fick sitta kvar på tåget medans det fördes över per båt till Sicilien (något som jag aldrig har gör eller sett innan).När vi var i Palermo så var det ca 25 grader varje dag så det var ett utmärkt sätt att avsluta våran resa!

 

Sen så åkte jag hem till mig i Holland, och familjen till Sverige. I Amsterdam å andra sidan mötte jag upp med Emily och Emi som var där över helgen, så vi hade en trevlig dag med marknad och lite öl! Mycket uppskattat!

 

Allt som allt så var det ett mycket, mycket lyckat påsklov!

 


Vid Viktor-Emanuel monumentet i Rom 
Emil med utsikt över Forum Romanum bakom sig
cinquecento bilar
Lillebror
Någonstans i Rom
Mamma i Rom
:)
Familjen
 
 
cinquecento
 
Vid Sixtinska pallatset på Påskdagen när påven skulle göra sitt första framträdande (haha), på den lilla balkongen där bort, en kilometer hav av människor emellan mig och påven. Eller ja, där påven skulle komma fram om typ en timma
 
Väldigt pålitlig nota.
 
 
Vid Sixtinska Kapellet en annan dag när galenskaperna var över
 
Nelly! :D (val av plats för fotot var Emils.)
Ehm, efter ett par drinkar...
Fin fint i Neapel
Regnigt i Pompeij
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvarlevor av människor som blev begravda under lavan
 
 
 
Rengbåge över Pompeji
Det är verkligen svårt att förstå att allt detta vart bygg för lite minder än 2000 år sedan. Och står kvar!
Neapel
Neapel
 
 
 
 
 
Palermo
Palermo
 
Båt!
 
En hel kyrka dekorerad med mosaik! Alla figurer är helt utav mosaik! :O
Nomnomnomnom
 
 
 
 
 
 
Risotto med bläck från en bläckfisk!
Läskig kyrka uppe på ett berg i Palermo
Grottkyrka...
 
Med svart klädd Maria staty + döskalle... Mysig stämning?
Balkong!
Emi och Emily i Amsterdam! :D
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ida

Överdrivet seg jag är på att läsa... Men ÅH vilka fina bilder! Åh ITALIA, gud så härligt det verkar. Va skönt för dig med en så härlig resa!

2013-05-08 @ 14:35:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: