Köln Cologne Kölsche Jong

I dessa delar av världen är karneval det mest hypade som händer under hela vårterminen, utan att överdriva. Det är så förväntansfullt bland gamla och unga att får klä ut sig och dricka i mängder (barn ej inräknade) att man tror att det inte har annat att göra hela året så de tar i när det väl smäller. 

 

Så var det dags igen. Det börjar 11/11 året innan då karnevalen officiellt påbörjas. Planeringen är igång! I början av Mars har det planerats färdigt och det kan sjungas opassande sånger i en hel (!) vecka. Jag har firat två karneval-veckor här och har tidigare inte fört ått riktigt vad de sjunger om, men detta år fick jag tre hela sånger översatta för mig. Det här är ju verkligen helt sjukt vad de sjunger om; sexakter med tårtor, uppblåsbaraBarbaras och allmänt ohyfs, och detta lyssnar barnen på! Galet. Detta år firade jag dock inte i Nederländerna utan i Tyskland! Jag trodde att de skulle vara tusen gånger värre där eftersom jag spenderade karneval firandet i Köln, karnevalens huvudstad. Men icke! I Köln är de endast super stolta över att vara från just Köln. Vi sjunger om "Köslche Jong" och om hur våra hjärtan spricker när vi tänker på våran stad.

 

Jag har pratat med Sabrina (min vän från Schweiz) många gånger om att jag skulle komma med dem till Köln för att fira, men det har inte blivit av förrän nu! De tjejer som jag brukade umgås med (genom Sabrina) i Schweiz bodde all hos Lynn, som är från en mysig förort till storstaden. Det vart parad, godis, öl, fügeling, öl, sång, och lite mer öl. Självfallet var det Gaffel Kölsh som dracks, den inhemska (enligt alla där) bästa ölen i hela universum. Man kan ju tycka att det var lite väl nationalistiskt (kallas det så när det handlar om en stad inte ett land?), men jag måste säga att det verkade mer gulligt än oroväckande. De var ju bara så uppspelta att de verkade som stora barn allihop. Sen hjälper det ju inte att folk går omkring som allt från Maharadjan från Majpor till en lampa. Jag var där i två nätter, vilket var alldeles för lite, från lördag till måndag. Nästa år ska jag dit igen och uppleva hela galenskapen från början till slut, speciellt måndagen, vilket ska vara den galnast av alla dagar...

 

Men bilder säger mer än ord:

 
Här är Christine, Sbrina och Sharon i lugnet före stormen när vi deltog i godis paraden. Här gick vi i tåget och slängde godis till barn och oroväckande nog väldigt många vuxna. En del vuxna var så glupska att de skuffade undan barnen för att få tag i så mycket godis som möjligt! 
De hade fått ihop en engengjord superhjälte kostym och jag hade tänkt att vara ngn sorts superhjälte jag med, men det gick inte så bra. Den här dagen behövde vi ha grönt på oss för paraden som vi gick i, så jag hade planerat att vara Gröna Lycktan, men ingen av kostym affärerna här i Tilburg hade en sådan kostym...
Så jag körde på det billigast och grönast: Tingeling klänning med tillhörande vinga. Nu var det bara så att vingarna var ungefär 1 meter i diameter, vilket ledde till att jag knockade varenda en som försökte passera. Jag skippade dem efter en välldigt kort stund och försökte övertala folk att jag var någon sort leprechaun istället.
Här på Lynn's vind, lite smått sletna, men ack så glada ändå!
 
Nu ska jag åka till Lars föräldrar för att träffa Pete, en vän till deras familj som jag och Lars bode hos i New Jersey när vi var där i sommras! Trevligt! 
 
 
 
 

Har inte skrivit på ett tag

Hej hej,
 
Jag har verkligen inte kännt för att uppdatera om någonting alls på senaste tiden, men nu tycker jag att det är dags att ge sig in i bloggandest underbar värld igen. Tänke dela lite bilder och säga ett par ord om vad som händer i allmänhet i mitt liv!
 
Nelly var på besök, vilket var urbotat trevligt! Vi mös lite i Amsterdam, upptäckte Tilburg, lysnade på super bra Nederländsk Jul musik och hade det allmänt angenämnt. Här är en länk till en enastående artist som kom att bli oss mycket kär, Grad Damen: https://www.youtube.com/watch?v=hGS25rrznwY
Det gicks lite i skogen, pratades om livet och verkligen unnade oss
Det var hemlängtan mest hela tiden, och trots att jag var hemma två gånger förra terminen så kändes det som att man inte hann med något alls. Borde börja plugga distanse, Sverige saknas mig!
 
Han i alla fall ta lite promenader under de icke så juliga veckorna. Var mest som höst, men icke destomindre uppskattat!
Umgicks självklart med bror min! Här påväg till museum med hal familjen.
Här är Constantijn, vår hus katt. Han tillhör egentligen grannen, men han har så att säga emigrerat till vårat hus. Jag tror vi har bättre mat. 
Lars mor har blivit med valp, en söt liten adopterad gatuhund från Rumänien vid namn Molly.
Det har varit en del tågåkande senaste tiden, till Lars mor och morföäldrar
Hemma hos oss! (jäkla bild att inte vända sig)
Consti i min rena tvätt..
 
En liten uppdatering i bilder angående vad som skett i mitt liv... Det blev inte riktigt någon röd tråd i detta inlägg, men det kvittar. I framtiden ska jag uppdatera mer flitigt!