Kanada 2

Nu sitter jag här ca en timma innan jag ska börja röra mig mot universitetet för att deltaga i introduktionsveckan! Igår gick jag en redig promenad och hamnade på ett museum i form av ett hus från 1856 med tidsenligt klädda värdar som visade mig runt i husets alla vrår (precis min smak av museum), och promenerade i en park. Jag har inga problem att gå, och länge, men här är det inte bara varmt och fuktigt, utan det är även omöjligt att hitta en väg där det är skugga. Detta resulterade i att jag var HELT slutkörd när jag på eftermiddagen kom tillbaka till hotellet. Jag tog en tupplur, med klockan ställd på sju så jag skulle hinna äta middag, men jag sov igenom allt till klockan tio! Då jag vaknade i panikhunger och tänkte att allt måste ju vara stängt vid denna okristliga tid på en söndag, men ack: restaurangen dörr i dörr (och många andra enligt receptionisten) var öppen! Jag beställde en Europeisk soda i ren nyfikenhet och fick in ett glas med kiwismaksättare (jag fick välja smak) med bubbelvatten. Om någon av er har smakat något sådant i något Europeiskt land så kan ni ju säga till, för jag har då aldrig hört om dylikt. Men det var gott med middag oavsett. Andra dagen medförde alltså inte mycket nyhetsstoff.

Nu ska jag bli introducerad till Universitetsområdet, och ikväll flyttar jag in i mitt rum och får träffa min roomie (!!) så det är allt bra pirrigt nu. Återkommer med uppdatering! 

 Waterloos eget bryggeri (ett av fler faktiskt!)
Victoria Park, som tekniskt sett ligger I Kitchener, inte i Waterloo, men de två städerna sitter praktiskt taget ihop...
Så roligt att man hittar den kungliga brittiska famlijen lite överallt - på sedlar, i tidningar, och finfina statyer. Här Drottning Victoria (kanske självklart eftersom det var i Victoria parken)
Kanadagäss som, här och häpna, endast kallas gäss här i Kanada!
Lite nervös tjej inför skolstarten. 
 
Önska mig lycka till idag, det kan behövas!
 
Puss!
 

Kommentarer
Postat av: Ida

HUR GICK DET? Och hur är din roomie?? Vill höra allt! Men åh vill också till Kanada! Fan va spännande alltså. Hoppas du haft en ypperlig dag! Imorgon börjar jag plugget! Puss

Svar: Har inte haft ngn tid ALLS att skriva, men uppdaterar nu!
Emma

2014-09-01 @ 20:59:38
Postat av: mari-louise

Tack för dina berättelser om livet i Canada. Gässen ser ut som hemma!!!!
Kramar från mamma

Svar: Haha visst gör dom!
Emma

2014-09-03 @ 08:10:38
Postat av: Vintage Johanna!

Åh mys! Lycka till! Hur gick de? :D

Svar: Tack! Det kommer en uppdatering!
Emma

2014-09-04 @ 15:12:53
URL: http://www.vintagejohanna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: