Salut!

Så! Nu är då ALLT beställt och betalat. Resan, boende i Paris, försäkringar, mobiltelefon, väskor och självklart en familj att jobba hos också. Jag beställde boende för två nätter på ett hostel igår, som ligger i Montmartre, och har betalt depositionsavgiften (20 kr för de som undrar!) och det var det sista. Spännande! Helvete det är ju så man blir skakis bara att tänka på det, jag ensam i Paris, jag ensam på ett tåg i Frankrike till Normandie, jag ENSAM på tåg från Frankrike till Schweiz, jag ENSAM i Schweiz!! Hur ska detta gå?

 

Planen med denna lilla utflykt är då att jag under 2010 ska lära mig att konversera och förstå det vackra franska språket, och trots att jag har pluggat franska i 6 år (Ahh, dessa underbara franska lektioner, och inte att förglömma de intressanta franskalärarna man har haft! Didier, Annie, Anna-Karin, Isabelle… En salig blandning av… ska vi säga intressanta karaktärer?). MEN trots detta slit så har inget verkat fastna, jag kan i princip beställa glass och säga vad jag heter (Och självklart vous le vous coucher avec moi se soir, men det kanske jag inte ska börja med att vräka ur mig…) men man har ju hört att det bästa sättet att lära sig ett språk är att prata det!

 

Såå, det jag ska göra är alltså att jag den 13e januari åker till Frankrike (klockan 07.10 på morgonen, Arlanda) för att då spendera två nätter i Paris och turista för mig själv (om inte någon vill komma med?! Haha) för att sedan den 15e ta ett tåg upp till Villedieu les Poules som ligger i Normandie (i norr, ungefär mot engelska kanalen om jag inte tänker fel) och där träffa mina arbetsgivare, en härlig småbarns familj på 6 personer… fyra, och låt mig upprepa, FYRA barn har detta par varav det äldsta är 5 år (dom har verkligen hållt igång. Preventivmedel någon?) Så åldern på dessa barn är väll typ 10 månader, 1,5 år, 3 år och 5 år!!! Herregud, har jag möjligtvis tagit mig vatten över huvudet? Men men, dom talar ju i alla fall engelska dessa barn, eftersom familjen ursprungligen är från England, vilket jag tycker är TOPPEN eftersom jag då får lite brittiska på köpet, härligt! Så, där hos dem ska jag vara fram till slutet av mars, och då bär det sedan av till Schweiz!

 

Jag kommer antagligen ta tåget från Frankrike till Schweiz, vilket är bra för då slipper jag betala extra pengar för bagaget på flyget, eftersom jag kanske möjligtvis troligtvis kommer att handla någon eller några saker i Frankrike eller vad tros? I Schweiz så bor jag i en liten fransktalande by (håla? Vem vet) utanför Bern, och den heter typ Ntschûg eller ngt annat konstigt. Där har jag som tur är bara en liten flicka på 4 år att ta hand om, och hör och häpnad ett rum med egen ingång, eget badrum på 40 kvadratmeter! :O jag vet inte riktigt hur jag ska kunna fylla upp det spacet så att säga… lägga en tröja i mitten av golvet? Datorn i ett hörn? En strumpa vid dörren? Äsch det löser sig nog… inget livshotande problem om jag får säga det själv! Där kommer jag sedan stanna till Julen 2010! (förhoppningsvis med undantag i början av juni då jag skulle vilja åka hem för att fira Jenny och Thereses Student! Det kan man ju banne mig inte missa!)

 

Vive La France!