Amsterdam!

Hej hej,

Ligger vid skrivandets stund och tittar på Willy Wonka and the Chocolate Factory från 1971, och den är rätt trevlig. Håller på att titta igenom filmer från 1001 filmer man ska se innan man dör och denna är en av dem. Nå, det var inte riktigt det jag skulle skriva om, utan tänkte rapportera om min helg i Amsterdam!

 

Irene, en trevlig Spansk tjej i min klass som är jättetrevlig, hade besök av vänner, som alla skulle iväg till Amsterdam över helgen, och jag och Cosima (hon som bodde i samma lägenhet tills hennes Danske karl flyttade hit i Januari) blev inbjudna och således vart det en helg i Nederländernas huvudstad.

 

Som den med framförsikt så hade jag lyckats skaffa mig ett tågkort innan torsdags (då vi åkte) och köpt abonnemang för 500 kronor så att jag får åka tåg med 40% rabatt! Detta betyder att det bara kostar 90 kronor att komma dit! Återigen, detta var inte riktigt heller det viktiga…

 

 

Vi kom dit på kvällen i torsdags och åkte till hostelet som bara kostafe 15 euro per natt och låg vid museumplein, vilket är relativt nära centrum. När vi hade checkat så gick vi ut på stan, vandrade runt upplysta broar och kanaler och hoppade lite från bar till bar, mycket trevlig kväll! Fredagen spenderade jag och Cosima strosande runt i stan medans spanjorerna lånade cyklar. Eftersom jag och Cosima varit där förut, och för att de inte ville spendera pengar på samma saker som vi riktigt så slöt vi inte upp förräns senare på kvällen när vi lagade mat på hostelet. Tyvärr så ville inte Irenes vänner följa med ut på kvällen, utan de ville sitta på rummet och drick öl (eftersom de var panka) så Jag, Irene och Cosima letade oss fram till en liten bluse bar med live musik och hade det väldigt trevligt den kvällen också! Idag var vi på museum, ett som ligger vi Dam square, som heter Koningen Palace. Det var verkligen något att rekommendera! Palatset, som förut var stadshus, hade en jättespännande historia och otroligt vacker. Gratis Audioguide ingick så va vandrade runt i underbara rum hela eftermiddagen lysnandes på historier från svunna tider. Alltså helt i min smak…

 

Sen var det dags att åka hem, och glad men trött landade jag här hemma vid fyra tiden och har ätit, kollat film och städat sen dess.

 

Ska försöka uppdatera mer regelbundet i framtiden, och kanske lägger upp lite bilder från helgen då också :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: