Amsterdam dag ett

God kväll!

 

Efter att inte ha skrivit på nästan ett halvår, slår vi till med två inlägg på en och samma dag! Jag tänkte berätta (speciellt för mamma och pappa som inte lyckas få ur något om vår resa från min tystlåtne broder) om min och Emils Amsterdam vistelse. Vi tar det i tur och ordning och börjar med dag ett! Efter mina mittermins tentor så hade jag från och med onsdag fem underbart lediga dagar; planerna var att enbart, enbart, njuta av livet. I all stress som man drar på sig så är det tyvärr så att man måste planera

in när man ska ha kalendern oplanerad. Men slut klagat om stressiga livet, onsdagen spenderade jag själv spatserande genom Amsterdam. Jag hade noga noterat ner alla second hand butiker, och fick mig allt en riktigt bra skörd av klänningar! Jag känner att min garderob sakta men säkert har fått sig ett tema.

Jag han gå mig alldeles trött innan det var dags för Emil att anlända, vilket var vid tio tiden på kvällen (när jag vanligtvis är i säng: Walk-on-the-wilde-side-Emma är i farten). Eftersom det var sent så spenderades första dagen enbart med att dricka exceptionellt god öl i ett så kallat bruin cafe (brunt kafé för den som inte hängde med i mina grymma nederländska skills) som var helt makalöst mysigt. Eftersom det hade varit en lång dag så blev det inte mycket mer än så.

Tune in next time for the exciting unravelling of the story – now: picture time!

Lite små suddig bild av bror min, nära hotellet, vid en av Amsterdams alla undersköna kanaler. Nattetid med lysande lyktor skadar ju inte heller. 

 Här på det trevliga kaféet. Det är allstå (som märks) inte ett kafé i våran benämning (kladdkakor, mackor of kaffe), utan nederländska kaféer är fika, lunch, middag, bar och ibland till och med klubb i ett. Personligen så tycker jag att det funkar, det är en mycket mer avslappnad stämning än sådan som man hittar bland våra öl hak till exempel, även fast det tjänar samma funktion. Det vill säga att man ska ha en trevlig kväll (inte bli dyngrak). 

Ett lokalt bryggeri, namnet syftar på floden som är belägen norr om Central stationen (Het IJ)

 Detta två skapelser som ser ut som kejserliga vaser är inget annat än öl fat- klass! 

 En bild på mig, eftersom detta ändå är min blogg... Nyduschad och med en ny klänning på!
Kolla va übermysigt!
Och den klassiska nederländska interiören.
Vi hittade en jättetjock katt vid namn Admiral. Detta foto gör inte hans imponerande midja rättvisa, men tro mig, detta var en stor katt. 
 
Återkommer snarast med vidare uppdatering.
 
Klart slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: