Toronto omgång två

Vi lyckades få med oss inte mindre än 35 utbytesstudenter, alla i ett och samma hostel, denna helg. Anledningen var först och främst Oktoberfest, som är omåttligt stort här. Stora områden av Ontario (provinsen både Toronto och Waterloo tillhör) var länge bebott av Tyska immigranter back in the day, vilket förklarar varför de firar det så långt ifrån Tyskland... Vi tog en Greyhound buss upp och installerade oss på ett mysigt hostel, för att sedan gå våra skilda vägar. En del av gruppen besökte CN tower (där jag redan var förra visiten), några intog Torontos akvarium, medans jag, Megan, Chris och Amy strosade genom Kensington Market som är fyllt med hipsteriga secondhand affärer och bohemiska kaféer. Det vi hittade råkade heta Fika, och hör och häpnad - det var svenskt! Exalterad intog jag byggnaden och indeed, inrett med minimalism och vitt precis så som vi svenskar vill ha det! Pippi figurer och dalahästar - sjunde himlen. Jag beställde en kanelbulle, men det var då icke ett svensk recept där inte. Smakade helt annorlunda, och om man får säga det själv så är de svenska varianterna bättre, hehe. 

Nog tjafsat om fika, vi vallfärdade all till en pub (efter att ha vandrat planlöst ett tag) för att sedan klubba loss. Dag ett: lyckad.

 

Dag två var det dags att dra på sig sina lederhosen och dricka öl redan den okristliga tiden 11.30. Vi fick varsin ölbägare på vägen in och fram till 5 tiden då det tog slut hade vi hunnit sjunga dansa och skåla ett bra antal gånger. Själv var jag uppe och dansade traditionell dans med en liten gubbe, vann en jägershot som intogs uppe på scen och, sist men absolut inte minst, så vann jag pris för bästa dräkt! Inte illa med tanke på att jag hade trotsat könsroller och klätt mig i karlakläder istället för en omåttligt kort klänning. Det var i vilket fall som helst en otroligt rolig dag, om än med lite väl mycket öl. Efter detta bar det tillbaka till hostelet igen, och efter det middag (som enbart blev en pizza slice på ett snabb matställe för vi hade en av de brittiska pojkarna med oss som var lite väl glad i hatten och det var direkt pinsamt att ta med honom in på något mer sofistikerat). Ack ja sen var det klubb för hela slanten åter igen. 

 

Söndagen var en trötthetens dag, som spenderades med mysiga Sadie talandes om livet på ett kafé, återigen i krokarna runt Kensington Market, för att sedan spendera eftermiddagen på det alldeles underbara Toronto Islands, som är som en stor park i ö format! Så himla fint. Kanske till och med lite för fint, för vi glömde bort tiden och fick super rusa till bussen som var nära att åka utan oss. Men allt gott slutet gott. 

 

Fika!
Fika (och bevis på Kanadensarnas dåliga vana att servera även sittande kunder med takeaway muggar - Så miljöovänligt!)
 
 
 
 
Kära Meg vid ännu en av Torontos street art uppvisningar
 
Bar ett, Meg Chris och jag
Allihop! 
 
Klubb klubb
 
Oktoberfest - Sadie
Eve, Jess och jag i full sjå
Jag och mina fräuleins
Skål
Jag och Liz hångde på och dansade kyckling dansen.
Återigen, jag och massa Fräuleins - Jess, Amy, jag, Megan, Jess och Liz
Vårt bord
Nick, längst till vänster, fick vara med på en styrkeprov - hålla ett öl glas längst... (Han vann inte)
Jag och min kavaljer 
Jag och kära Sadie
En sentimental kram efter 6 timmar i öltältet...
Klubbkväll nummer två!
 
 
Sadies tecken för hemgång: händerna bildar ett hustak - symboliserar hemmets trygga vrå.
Toronto Islands i fjärran
Bild av Toronto från ön!
 
 
Puss och adjö

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: